Puutuotteet

Puutuotteet valmistetaan käsityönä tilalla. Puutuotteiden raaka-aineena käytetään kotimaista sertifioitua mäntyä ja koivua, osin puutuotteiden raaka-aineet ovat kasvaneet tilan omissa metsissä. Tuotteemme ovat pääosin puuvalmiita ja näin ollen täysin myrkyttömiä ja ympäristöystävällisiä.

Jakkarat
Sisäkkö-, Välikkö- ja Karjakko-jakkarat
Salusella oli ennen tavallisesti kolme naispuolista palveluksessa. Sisäkkö hoiti taloustöitä sisällä.
Sisäkkö-jakkaralla (47 cm) sopii kenen tahansa istahtaa töidensä lomassa.
Välikkö teki töitä sekä sisällä että ulkona. Välikkö-jakkaralle (35 cm) sopii istahtaa vaikka
sytyttämään tulta tulipesään.
Karjakko hoiti lehmät navetassa. Karjakko-jakkara sopii paitsi lypsyjakkaraksi (mille nykypäivänä on harvemmin käyttöä), se on erinomainen myös lastenhuoneeseen. Tukevarakenteisena se soveltuu aikuisellekin pieneksi korokkeeksi, jolta ylettyy 27 cm korkeammalle.

Eemelin pössykkä
Kukapa ei olisi pikkupoikana pyssyleikkejä leikkinyt? Metsästystä harjoitteli Eetukin isompien perässä jo kauan ennen kuin Vaahteramäen Eemelistä oli kuultukaan. Turvallisen ensikiväärin remmi on aitoa nahkaa.
Hilma-mummun pyyhenaulakko
Kylläpä kelpaa emännän nykyäänkin Hilma-mummun tapaan pyyhkeet ripustaa kankaan taakse katseilta suojaan.
Väinö-rengin saapasrenki
Olipa Väino-rengin nahkasaapas napakasti jalassa. Renki nappasi pirtin nurkasta saapasrengin avuksi. Uudet saappaat oli pian tulossa, sillä kerran vuodessa rengin palkkaan kuului yhdet tai kahdet saappaat ja tavallinen parseeli eli vaatekerta.
Posti-Antin höyryjuna
Salusen Antti-isäntä katsoi talonpaikan tilalle töihin tulleelle kaimalleen. ” Kaada puut tästä ja rakenna niistä pirtti ittelles. Paikan nimeksi sopii Mäenpää.” Korkealle mäelle näkyi höyryjunan savut Vilppulan radalta. Höyryjunalla saapui asemalle myös posti, jota Antti maalaiskirjeenkantajana Koukkulan postilinjalla jakoi vuosikymmenten ajan.

Formula-auto
1930-luvun kilpa-autot ovat tämän formulan esikuvia.
Esimerkiksi Mercedes-Benz W125 autossa oli 5,7 litrainen moottori, joka tuotti jopa 646 hevosvoimaa. Hurjia olivat kuskit, kun tuollaisilla uskalsivat ajaa kilpaa.

Lintulauta
Keltasirkut, talitiaiset ja punatulkut saivat Liisa-emännältä talven herkut, talia ja kauraa. Ikkunat pleksiä, tilavuus noin 3,5 litraa. Saatavana riippuva ja kepinnokkaan laitettava malli.
Puinen laatikko
Pienen ihmisen suuret aarteet ja suurten ihmisten pienet aarteet säilyvät tallessa puisessa rasiassa. Siellä olisi Eero-poikakin voinut säilyttää käpylehmiään.
Sydänpannunalunen
Kelpaa emännän nykyäänkin nostaa kuuma keittokattila ruokapöytään, vaikka harvassa talossa enää on yhtä paljon ruokailijoita kuin maataloissa entisaikaan.

Kaarinaulakko
Urpo-pojan oma naulakko, sopii niin lasten kuin aikuistenkin makuun.